75 inwoners tonen ‘schat van Peer’ tijdens revue

Vijf jaar na ‘Widde het nog’, staat er weer een echte Peerse revue op de planken van het Poorthuis. 75 Perenaars - acteurs, muzikanten, dansers en technici - brengen ‘De schat van Peer’. Het spektakel van meer dan twee uur belicht met veel humor alle aspecten van de Bruegelstad.

Geert Van Baelen

Een lied waarin de rotondes van Peer worden bezongen, zorgde alvast voor hilariteit tijdens de generale repetities. Onder leiding van de Genkse auteur-componist Frans Novak worden de liedjes, dansnummers en sketches in één vloeiend geheel gegoten.

“In januari is gestart met de zeer intensieve voorbereiding. We werken uitsluitend met amateurs, van wie het grootste deel niet kan steunen op een ruime podiumervaring”, vertelt coördinatrice Vera Brebels over het initiatief van POCA 92. Dat is een groep vrijwilligers die met de steun van de stad in het verleden zelfs al operettes heeft georganiseerd.

Observatiedienst

Marc Van Roy (46) werkt in het dagelijkse leven in de voedselinspectie, maar in de revue speelt hij een hoofdrol. “Ik speel samen Ludo Beckers, een kinesist in het echte leven, de veel besproken Mobiele Observatiedienst. In de vorige revue heb deed ik ook mee, en de sfeer was zo goed dat ik in september meedeed aan de audities voor de ‘Schat’.”

Burgemeester

Heel wat knipogen naar actuele thema’s: het wat dure nieuwe geplande sportcomplex is een voorbeeld. Maar ook met bekende Perenaars wordt gelachen. Herwig Vrijsen (28) bijvoorbeeld speelt burgemeester Theo Kelchtermans. “Ik heb zijn bewegingen en manier van spreken wel wat geobserveerd”, schetst Vrijsen de mate van inleving. “Ik zing als Kelchtermans ook een lied. Telkens als het koor wil stoppen, blijft hij het uitzingen (lacht). Als de échte in de zaal zit, ga ik wel extra zenuwachtig zijn.”

Geert VAN BAELEN

‘De Schat van Peer’ is te zien op vrijdag 22, zaterdag 23 en vrijdag 29 mei, telkens om 20 uur, en zondag 31 mei om 15 uur. Tickets: 8 euro. Info: www.deschatvanpeer.be en 011/61.07.20.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio