Tahien is eindelijk thuis in Lummen

Na een adoptieprocedure van meer dan vijf jaar legden Sonja Bracatus en Geert Cypers gisterenavond de 5-jarige Tahien voor het eerst te slapen in zijn bedje in Lummen.

Sonja en Tahien woonden de voorbije maanden op hotel in Madagaskar tot de adoptieprocedure helemaal rond was. Toen Sonja woensdag alle documenten voor de adoptie in handen had, vloog ze meteen naar Parijs met Tahien. Daar werden ze opgepikt door papa Geert en tante Sabine. Donderdagmiddag kwamen moeder en zoon dan eindelijk thuis in Lummen.

Problemen

“Ik was erg overdonderd bij de aankomst van mijn schoondochter en kleinzoon”, vertelt kersverse opa Denis Cypers. “De lange vlucht is goed verlopen, maar toch waren er nog kleine problemen in de luchthavens, zowel in Madagaskar als in Parijs. Er ontbrak blijkbaar nog een handtekening op het paspoort.”

Goeiedag

Het ontvangst in Lummen werd bewust intiem gehouden, gezien Sonja een erg vermoeiende periode achter de rug heeft. “Maar Tahien was heel opgewekt. Hij had op het vliegtuig wat geslapen. Toen hij ons zag zei hij meteen ‘goeiedag’. En dan ontdekte hij natuurlijk ook zijn nieuwe speelgoed.”

Minder leuk vond Tahien het bezoek aan de dokter, een specialist Tropische ziekten van het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis. “De dokter heeft wat bloed getrokken”, vertelt Geert Cypers. “Maandag trekken we opnieuw naar een huid- en een allergiespecialist.”

Tahien kan nu rustig wennen aan zijn nieuwe thuis. Op 1 september gaat hij naar de laatste kleuterklas.

KLu


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio