Oudste Limburgse man is 103

Henri Uleners heeft donderdag zijn 103de verjaardag gevierd. De voormalige adjudant-chef van de rijkswacht is de oudste man van Limburg.

Henri is nog in uitstekende conditie, alleen horen gaat zo goed niet meer. Henri is geboren in Elen, en maakte als kind de Eerste Wereldoorlog mee. “Tot het einde van die oorlog moesten we niet naar school gaan omdat de bezetter onze schoolgebouwen innam. Na de oorlog heb ik die achterstand moeten inhalen.” Henri vervulde zijn legerdienst in Luik en trad in 1931 toe tot de rijkswacht. “Ik werd toen meteen gedetacheerd naar de Oostkantons om de Belgische grens mee te helpen bewaken.”

CN

Zes jaar later trouwde hij met Maria Martens uit Peer. Ze kregen zeven kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. In 1960 ging hij op pensioen als rijkswachter, maar om zijn kinderen te kunnen laten studeren, werkte hij voort als administratief medewerker bij Philips in Hasselt.

Henri was altijd een hevig supporter van Thor Waterschei, nu van Racing Genk. “Ik wil geen match missen. Daarom heb ik in mijn kamer in het rustoord een Belgacom-decoder laten installeren.”

CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio