Zo word je een gelukkige moeder

Je kind geniet van een perfecte jeugd, de opvoeding lijkt op geen enkel moment te falen, en van de leerkrachten krijg je niets dan aanmoedigingen en lofbetuigingen. Toch voel je je als moeder onzeker en verplicht om er op elk moment van de dag te zijn voor je gezin. Wij zetten enkele handige tips op een rijtje om een gelukkige moeder te worden.

mgeysmans

Je drang om de perfecte moeder te zijn komt er niet zomaar. Onderzoek wees uit dat vrouwen vaak onbewust zichzelf dwingen omdat hun moeder dat ook deed. Ook je partner kan bijdragen bij dit denkbeeld wanneer hij een moeder had die zichzelf altijd volledig wegcijferde voor haar kinderen. Sta stil bij de oorsprong van je drang naar perfectie. Wanneer je weet waar die gevoelens vandaan komen kan je ze ook beter plaatsen.

Besef dat je je drang naar perfectie ook doorgeeft naar je kinderen. Wil je echt dat je dochter later ongelukkig in huis rondloopt omdat ze niet alles kan doen zoals haar moeder dat deed? Of dat je zoon zijn vriendin in een rol dwingt die haar niet is weggelegd? Geef je niet liever het voorbeeld van een levensechte moeder? Eentje die probeert goed te doen maar zichzelf niet volledig wegcijfert en vooral ook aan haar eigen geluk zal denken?

Denk bovendien niet dat je kinderen je ongelukkige gemoed niet opmerken. Zij zien het meteen wanneer er iets verandert ook als het gaat om jouw gevoelens. Plan daarom voldoende tijd voor jezelf in. Vraag jezelf af wat je graag deed voordat je moeder werd, en waar je toen zo gelukkig van werd. Voel je niets meer voor je oude hobby? Probeer dan te bedenken wat je nu graag zou doen. En is het enige waaraan je kunt denken: een dutje doen? Kruip dan eens lekker vroeg onder de wol en slaap zolang je wil.

Niet te missen