Wat de kapper kan doe je zelf beter!

Bij speciale gelegenheden snellen we naar de kapper om onze coupe onder handen te nemen. Toch kunnen we ons heel wat stress besparen door het zelf te doen. Wij zetten enkele echte kappertrucjes op een rij om je haar een instant opknapbeurt te geven.

mgeysmans

Uitgroei vernietigt je hele uitstraling. Heb je niet meteen tijd om naar de kapper te trekken? Breng dan zelf enkele highlights aan. De kleurschakeringen in je haar trekken de aandacht weg van je uitgroei, zorg echter wel voor schakeringen in dezelfde haartint als je andere haarkleur. Anders krijg je al snel een erg kitscherig effect.

Je kan ook zelf de uitgroei bijwerken met de nieuwste 'uitgroeikleuringen', speciaal ontwikkeld voor de kleine uitgroeigebieden. Ga je liever voor een normale kleuring? Smeer het meeste van je verf dan steeds op de uitgroei. De rest van je haar heeft eigenlijk niet eens verf nodig. Wil je je kleur toch terug frisser maken? Smeer dan een 5 minuten voor uitwassen een beetje verf op de rest van je haar. Zo zorg je voor een gloednieuw effect, zonder je haar nodeloos aan te tasten.

Föhnen

Je haar net als de kapper föhnen lijkt onmogelijk. Wanneer je echter je hoofd ondersteboven houdt tijdens het föhnen krijgt het meteen meer volume. Wanneer het haar bijna droog is pak je de buitenste haarlokken aan met een ronde grote borstel.

Dof haar

Wil je echt helemaal de kapperslook creëren? Dan kan je kiezen voor warmterollers. Plaats er een drietal bovenop je hoofd en eentje aan elke zijkant. Neem steeds een brede pluk, trek hem strak omhoog en begin de roller van bovenaf naar je hoofdhuid toe te rollen. Spuit daarna een beetje haarspray voor extra stevigheid. Na een kleien tien minuten mogen de krullers eruit en kan je het haar met je vingers verder moduleren.

Lijkt je haar dof en uitgeblust? Breng dan voor het slapengaan een voedend masker aan. Je haar zal glanzen als nooit tevoren. Vergeet je tijdens het modeleren van je haar vaak producten te gebruiken? Dan kan de nieuwste stijltang en föhn van Remington soelaas brengen. Zij kwamen op de proppen met de Shine Therapy serie waar je via één druk op de knop een nevel van verzorgend serum over je haar verspreidt.

Niet te missen