Annemie Neyts stoot Nederlandse pers voor het hoofd

Europarlementslid Annemie Neyts (Open VLD) heeft de Nederlandse pers voor het hoofd gestoten tijdens de voorstelling van het nieuwe boek van collega Guy Verhofstadt. Na een kritische opmerking van een Nederlandse journalist, maakte ze een pijnlijke verwijzing naar het drama op Koninginnedag.

cgoesaert

Tijdens de voorstelling van 'Een weg uit de crisis' in het Europees Parlement, maakte een Nederlandse journalist een opmerking over de kritiek van de Nederlandse politicus Jan Marijnissen (SP) op Guy Verhofstadt. Die had op zijn website geschreven dat de voormalige premier een puinhoop had achtergelaten in België.

Verontwaardigd

Hierop reageerde Verhofstadt dat Marijnissen wel een geschiedenisles in de Belgische politiek kon gebruiken. Annemie Neyts voegde daaraan toe dat Nederland vanwege "de recente gebeurtenissen" maar beter niet kon oordelen over de Belgische politiek, waarmee ze verwees naar het drama in Apeldoorn op Koninginnedag.

De Nederlandse journalisten reageerden verontwaardigd op de opmerking. Neyts die haar fout snel inzag, bood na de persconferentie persoonlijk haar excuses aan. "Dit had ik niet mogen zeggen", aldus Neyts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer