Mechelse cokebende opgerold

De politie pakte in Mechelen vier leden van een drugsbende op. De verdachten verhandelden maandelijks ongeveer 10 kilogram cocaïne in de regio. Vijf voertuigen en vijf kilogram cocaïne werden in beslag genomen. Dat meldt het parket.

wverhaert

Vrijdagmorgen werd een Nederlandse drugkoerier opgepakt. De verdachte had ongeveer 110.000 euro op zak. Voor die som had hij kort voordien drie kilogram cocaïne afgeleverd op een adres in Mechelen.

Bij daaropvolgende huiszoekingen werden de drugs teruggevonden en in beslag genomen, net als vijf voertuigen en een kluis met nog eens twee kilogram cocaïne.

Trio aangehouden

Tijdens die actie werden nog eens 3 bijkomende verdachten gearresteerd. Het gaat om leden van een familie van allochtone herkomst, die zich reeds enige tijd hadden toegelegd op de verdeling van cocaïne op de plaatselijke markt. Het zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Drie van de vier gearresteerde verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste hen aan te houden.

Coke

Cocaïne wordt dezer dagen door de groothandel ingekocht aan prijzen van ongeveer 35.000 euro per kilogram. Het goedje wordt, veelal na versnijding en aanlenging, op straat verhandeld aan 50 euro per gram of 50.000 euro per kilogram.

Meer over Mechelen