Het weer voor dinsdag 12 mei

Dinsdagvoormiddag houden we het in Limburg nog overal droog. Eerst kunnen er nog een aantal opklaringen voorkomen maar in de loop van de voormiddag zal de bewolking toch de bovenhand krijgen. Namiddag komt er dan een regenzone opzetten vanuit het zuiden.

rweytjens_fr

Deze schuift maar zeer traag door naar het noorden en zal sterk in activiteit afnemen naarmate ze Limburg in de vooravond kan bereiken. Mogelijk houden we het vlak bij de grens met Nederland zelfs zo goed als droog. De wolken houden de maxima een beetje aan de lage kant met waardes tussen 16 en 18°C.

Woensdag liggen de minima rond 10°C. Voormiddag is het nog droog met brede opklaringen. Vanaf de middag groeien er stapelwolken en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. Daar kunnen best een paar pittige exemplaren tussen zitten. Op meerdere plaatsen kan het echter ook gewoon droog blijven. De maxima bereiken gemiddeld 22°C. In de Kempen kan dat zoals steeds bij voldoende opklaringen een graadje meer worden.

Donderdag krijgen we dan overal met wisselvalligheid te maken. De maxima hangen af van de bewolkingsgraad en het aantal buien en komen tussen 15 en 20°C te liggen. Er waait bovendien een vrij krachtige oostenwind.

Vrijdag blijft het wisselvallig met veel wolken en van tijd tot tijd regen of een bui. De maxima kunnen dan hooguit 17°C bereiken.

Het weekend ziet er momenteel licht wisselvallig en vrij fris uit.

Ruben Weytjens

Niet te missen