Boete en behandeling voor Boonen

Tom Boonen wordt niet ontslagen door zijn ploeg Quick.Step nadat hij opnieuw betrapt is op het gebruik van cocaïne. De renner moet wel een boete betalen en moet minimum één jaar een strikte behandeling volgen. Hij blijft ook geschorst.

ikerremans

Dat werd beslist op een meeting in Wevelgem met manager Patrick Lefevere, sponsor Frans De Cock en Tom Boonen zelf.

Status

"Het gaat om een occasioneel gebruik van cocaïne, dat wordt getriggerd door bepaalde situaties, in momenten van ontspanning, met name in de periode tussen belangrijke sportprestaties waarin de boog wat minder gespannen hoeft te staan", aldus Quick.Step in een mededeling.

"Tom is zich bewust van zijn status, en dat hij door allerlei instanties en het feit dat hij door allerlei instanties gecontroleerd wordt, en minimaliseert absoluut het gebruik van cocaïne niet."

Urinetest

De renner werd dit weekend al geschorst en die schorsing blijft voorlopig gelden. Hoeveel boete Boonen precies zal moeten betalen is nog niet duidelijk.

De behandeling zal minstens één jaar duren. De eerste maanden moet Boonen minstens een keer per week op consultatie. Om de twee weken zal er een urinetest afgenomen worden door het team dat Boonen behandelt. Bovendien volgt er ook minstens drie keer per jaar een haaranalyse door een erkend labo.

Lees hier de volledige mededeling van Quick.Step.

Lees ook: Boonen niet twee, maar drie keer betrapt

Lees ook: Moeder Boonen vraagt "begrip" voor zoon

Meer over Patrick Lefevere