Valverde geweerd van Italiaanse bodem

Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft beslist dat Alejandro Valverde twee jaar geen wedstrijden meer mag rijden in Italië. De 29-jarige Spaanse wielrenner kan daardoor niet deelnemen aan de Tour de France. Valverde zou betrokken zijn bij de zaak rond dokter Fuentes.

ikerremans

Dokter Fuentes zou verschillende renners bloeddoping aan de hand hebben gedaan. De namen van Jan Ullrich en Ivan Basso vielen al in dezelfde zaak en nu wordt ook Valverde verdacht. Volgens het CONI zijn er ook bloedzakjes van Valverde gevonden.

Voorbeeldig renner

"Het oordeel van het CONI is onjuist, onvolledig en gemaakt door een duidelijk onbekwame organisatie. De procedure is onregelmatig verlopen en het minimale recht op verdediging dat elke sporter heeft is niet gerespecteerd", reageert zijn ploeg Caisse d'Epargne.

"Valverde is een voorbeeldig sportman en draagt de ethische waarden hoog in het vaandel. We steunen Valverde volledig in zijn beroep tegen deze beslissing bij een hogere autoriteit, die zonder twijfel objectiever zal oordelen zodat de uitspraak van maandag zo snel mogelijk kan ongedaan gemaakt worden."

Omdat de Ronde van Frankrijk passeert in Italië, kan Valverde niet starten in de Tour.

Meer over Italië