Open Vld als één man achter Bart Somers

Het partijbureau van de Open Vld heeft voorzitter Bart Somers, na de publieke bolwassingen de voorbije dagen, het vertrouwen geschonken. Somers blunderde door overloper Dirk Vijnck op papier een inkomen te beloven. Hij excuseerde zich openlijk voor zijn fout, maar kreeg bakken kritiek over zich heen.

Volgens Bart Somers is er op het partijbureau openhartig van gedachten gewisseld. Somers ontkent ook het gerucht dat hij tijdens de verkiezingscampagne op de achtergrond zou moeten blijven: "Ik zal mijn rol als voorzitter spelen, samen met de lijsttrekkers." Afgelopen weekend zei minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) al dat het hoofd van Somers wat hem betreft "niet op het kapblok hoeft".

Volgens de Open Vld-voorzitter is de bladzijde nu definitief omgeslagen en zijn de rangen gesloten. Hij aanvaardt dat hij na de verkiezingen zal afgerekend worden op het resultaat - "dat is toch normaal" - maar hij denkt niet dat zijn geloofwaardigheid een deuk heeft gekregen. "Ik heb een fout toegegeven. Waarom zou men mij dan niet meer geloven?"

Meer over Bart Somers