Paus begonnen aan vijfdaags bezoek aan Israël

Paus Benedictus XVI is maandag op Israëlisch grondgebied geland. Het gaat om het tweede deel van zijn ronde van het Midden-Oosten nadat hij eerder een bezoek van drie dagen bracht aan Jordanië.

jrosquin

De komende vijf dagen zal het hoofd van de Katholieke kerk heilige plaatsen bezoeken die een link hebben met het leven van Jezus Christus. Daarnaast zal hij ook gesprekken aanknopen met Israëlische en Palestijnse leiders.

Een van de plaatsen die de Paus zal bezoeken is Yad Vashem, de gedenkplaats voor joden die werden vermoord door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onlangs veroorzaakte Benedictus XVI ophef in de joodse wereld nadat bekend raakte dat hij een omstreden bisschop had benoemd die de Holocaust ontkende.

Hitlerjugend

Ook de figuur van de Paus zelf roept vragen op bij de joden. In zijn jeugd maakte Jozef Ratzinger immers deel uit van de Hitlerjugend.

Naast Yad Vashem brengt de Paus een bezoek aan de heilige steden Nazareth en Jeruzalem. Hij zal ook een Palestijns vluchtelingenkamp in Bethlehem aandoen. Tijdens zijn voorgaande bezoek aan Jordanië benadrukte de Paus al het belang van samenwerking tussen Christenen en Moslims.

Benedictus XVI werd op de luchthaven ontvangen door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en president Shimon Peres.

Meer over Israël