Helmut en Jelle vieren huwelijk met tournée générale

Derde keer, goeie keer? Feest was het zeker, zaterdag op de Antwerpse Grote Markt. Helmut Lotti vierde zijn huwelijk met journaliste Jelle Van Riet met een tournée générale!

jvandermosten

Geen stormloop voor het huwelijk van wereldster Helmut, maar toch een kleine 1.500 mensen - fans, familie en vrienden - zakten zaterdagnamiddag naar de Antwerpse Grote Markt af. Daar kwam als in een sprookje het paar in een koets aanrijden.

”Ik ben de prinses”, had de bruid in haar krant De Standaard diezelfde dag geschreven, en als een prinses zwaaide ze de mensen toe. Helmut in wit, zij in vurig rood. De fans - uit alle hoeken van het land afgezakt - stonden op de tippen van de tenen, fotografen verdrongen zich voor het beste beeld.

Bekijk de foto's van GvA-fotograaf Arlette Stubbe:

"Perfect in every way"

Na de plechtigheid op het stadhuis, in besloten kring, liepen Helmut en Jelle over de rode loper naar het grote podium naast de cafés Den Engel en Den Bengel. Witte just married- ballonnen stegen op en vanuit het publiek regende het bloemblaadjes.

Terwijl de terrassen de bollekes lieten aanrukken, nam het kersverse bruidpaar het woord. ”Ik hou van hem”, zei Jelle, en haar stem brak. ”Hij is mijn uitverkorene, mijn engel, mijn prins, practically perfect in every way. Ik ga niet scheiden, van-z’n- lang-zal-ze-leven-niet!”

Het publiek werd er stil van. Hij zong een liefdeslied voor haar. Daarna mocht iedereen aanschuiven voor een gratis drankje. ”Op de liefde en de verdraagzaamheid, tournée générale”, riep de zanger uitbundig.

Het juiste meisje

Familie en vrienden stonden vertederd mee te kijken. ”Ze hebben ons gevraagd geen interviews te geven, maar één ding wil ik wel zeggen”, aldus Helmuts vader. ”Ik ben heel gelukkig dat Helmut eindelijk de juiste vrouw te pakken heeft.” Ook Helmuts moeder, net als haar kersverse schoondochter feestelijk in rood, reageerde opgetogen. ”Zij is het juiste meisje voor hem.”

Na het feest op de Grote Markt maakte het pasgetrouwde koppel nog een rondvaart met een Flandriaboot. Aan boord werd English tea geserveerd, en werd het stel getrakteerd op een verrassingsact van komiek Wim Helsen.

Tussen de BV’s die mochten meegenieten, zaten onder meer tv-presentatrice Ilse Van Hoecke en pianist Jef Neve. Na de boottocht volgde nog een avondfeest in besloten kring, in de Roma in Borgerhout.

Eefje RAMPAERT