thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe look voor Land Rover

Het Britse Land Rover heeft zijn drie topmodellen van een optische en technische facelift voorzien.

ssimons

Land Rover is tegenwoordig samen met zustermerk Jaguar eigendom van de Indiase grootindustrieel Ratan Tata. Tata is de man die binnenkort de Nano op de markt brengt, de goedkoopste auto ter wereld. Land Rover vaart voorlopig wel bij de overname. De drie topmodellen worden bijgespijkerd.

Vooral de Discovery werd voor het modeljaar 2010 serieus onder handen genomen. Nieuwe bumpers, lichtblokken en een nieuw radiatorrooster geven de Discovery een elegante look, terwijl het interieur nog hoogwaardiger werd uitgerust.

Nieuwe diesel

Belangrijker zijn de technische vernieuwingen. Naast de al gekende 2.7 liter V6 diesel krijgt de Discovery de nieuwe 3.0 liter V6 diesel die ook de Jaguar XF aandrijft.

De nieuwe V6 is goed voor 245 pk en een maximum koppel van 600 Nm bij 2.000 omwentelingen. Uiteraard is deze versie voor Belgische klanten fiscaal verre van interessant. De 3.0 liter diesel mag ook aan het werk in de Range Rover Sport, waar hij wordt geflankeerd door de nieuwe V8 met kompressor, goed voor een indrukwekkende 510 pk.

Cockpit

Ook de cockpit van de Range Rover Sport werd onder handen genomen. Blijkbaar was er daaromtrent wat kritiek van klanten.

Ook de grote Range Rover, het topmodel van Land Rover, kreeg een restyling. De Range heeft recht op dezelfde nieuwe benzine- en dieselmotoren.

Tenslotte vermelden we nog dat ook de V8 dieselmotor werd gemoderniseerd. Lancering van het modeljaar 2010 in het najaar. De prijzen zijn nog niet bekend.

Guido CLOOSTERMANS

Bron: Magazine

Meer over Autogids