Louis Van Gaal blijft nog optie voor voetbalbond

De kerngroep die de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voert, zat zaterdagnamiddag samen om een verdere strategie te bepalen. Louis van Gaal blijft tot vandaag kandidaat-bondscoach, ondanks zijn geflirt met Bayern München.

jrosquin

De AZ-trainer zou zelfs een persoonlijk akkoord hebben met de Duitse topclub, maar de KBVB nam afgelopen weekend toch opnieuw contact op met Van Gaal. “Hij blijft een van de opties, dat hebben we laten weten”, aldus bondspreses François De Keersmaecker. “Maar Van Gaal is niet de enige kandidaat, we hebben meerdere mogelijkheden.”

Tijdens de vier uur durende vergadering van het Uitvoerend Comité werd een historische beslissing genomen in verband met de aanstelling van de bondscoach. Het UC gaf het directiecomité, aangevuld met Philippe Collin en Herman Wijnants, het mandaat om het aanstellen van de nieuwe bondscoach te bekrachtigen. Een primeur. Tot nu toe moest heel het UC, dat 23 leden telt, daarover stemmen, nu niet meer.

Zes personen

Zes personen zullen de nieuwe trainer van de Rode Duivels kiezen: François De Keersmaecker (voorzitter), Jean-Marie Philips (CEO), David Delferière (ondervoorzitter), Germain Landsheere (penningmeester), Philippe Collin (voorzitter Technische Commissie) en Herman Wijnants (lid Technische Commissie).

“De volgende vergadering van het UC is pas over een maand gepland, dat is nog ver weg”, legt De Keersmaecker uit. “Als we tot een akkoord komen met een kandidaat- bondscoach zou het UC in spoed bijeen moeten komen. Nu niet. Wij hebben het mandaat om de beslissing te nemen. Dit is historisch, het is nooit eerder gebeurd.” Het geeft ook aan dat de KBVB binnen vier weken de nieuwe bondscoach wil voorstellen. Tot nu toe werd gesproken met Louis van Gaal, Dick Advocaat, Jean-François de Sart en Frank Vercauteren.

KrLi