Koen Wauters boekt zijn eerste race-overwinning

Koen Wauters heeft voor het eerst in zijn carrière een autorace gewonnen. In een Belcarrace in Francorchamps werd de Clouseau-zanger als eerste afgevlagd in zijn Dodge Viper, die hij deelt met Jeffrey Van Hooydonk. Het was zijn eerste overwinning in 17 jaar autosport. Eerder was hij al ooit tweede in de 24 Uur van Zolder. “Een supergevoel”, jubelde Wauters.

ssimons

Koen Wauters had zelf de pole gereden voor de race van zaterdag, maar toen ging de overwinning nog verloren door een foutje bij de pitstop. Die moet volgens het reglement een minuut duren, maar Jeffrey Van Hooydonk was twee seconden te vroeg weg en kreeg daarom een stop&go-straf. Hij werd niettemin nog tweede, na de Audi R8 van Tim Verbergt en Jef Hemroulle. Dat was wereldwijd trouwens de eerste zege voor de R8.

Zondag vertrok de Aston Martin van Vincent Vosse vanop pole, maar Jeffrey Van Hooydonk nam op een mistig en vochtig circuit de leiding. Koen Wauters maakte de klus vakkundig af. Al was er wel een probleem bij de pitstop. “De gordel was aan één kant niet genoeg losgemaakt” legt Wauters uit.

“Het was een beetje stressen maar ik ben er behoorlijk kalm onder gebleven. Al bij al heeft dat ons zo’n 20 seconden gekost. Toen ik de baan op kwam, was de voorsprong op de Audi nog maar een seconde of vier. Ik heb mezelf twee ronden gegeven om in het ritme te komen en om te weten hoe de staat van het circuit was. Ik zag in mijn spiegels dat de Audi dichterbij kwam en dan ben ik er voluit voor gegaan. Ronde per ronde heb ik de voorsprong vergroot."

Snelste ronde

"De auto was perfect, zelf ben ik nooit in de problemen gekomen en als je dan de vlag ziet, als je als eerste over de finish komt, dan weet je dat er ongelofelijk veel vreugde moet zijn in de box. Een supergevoel! Ik heb zelfs de snelste ronde in de wedstrijd gereden!"

MC

Meer over Koen Wauters