Het weer voor maandag 11 mei

Voormiddag kan er nog regelmatig regen vallen. Vanaf de middag blijft het meestal droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. De maxima worden pas laat op de dag bereikt en komen uit rond 18 of 19°C. Er staat een strakke oostenwind.

rweytjens_fr

Volgens de laatste computerberekeningen van vanochtend blijft het dinsdag uiteindelijk zo goed als droog aangezien een regenzone ergens zo'n 100km ten zuiden van Limburg tot stilstand zou komen en vervolgens op z'n stappen zou terugkeren. Maar we hebben dus opnieuw weinig marge. Afhankelijk van de bewolkingsgraad lopen de temperaturen op naar maxima tussen 17 en 21°C.

Woensdag liggen de minima rond 10°C. Voormiddag is het nog droog met brede opklaringen. Vanaf de middag groeien er stapelwolken en neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. Daar kunnen best een paar pittige exemplaren tussen zitten. Op meerdere plaatsen kan het echter ook gewoon droog blijven. De maxima bereiken gemiddeld 22°C. In de Kempen kan dat zoals steeds bij voldoende opklaringen een graadje meer worden.

Donderdag zet de temperatuur een bescheiden stapje terug met maxima rond 20°C. Voormiddag is het droog met opklaringen, namiddag neemt de kans op enkele buien opnieuw toe. De wind blijft strak waaien uit oostelijke richting.

Vrijdag wordt het dan nog iets koeler en halen we nog hooguit 18°C. Het blijft wisselvallig met nu en dan regen of een bui maar tussendoor is er ook ruimte voor opklaringen.

Ruben Weytjens

Niet te missen