Sinan Bolat: "Ik ga Barda bellen"

Zes keer nog maar stond hij in het Luikse doel, maar Sinan Bolat is al een held op Sclessin. Zaterdagavond hielp hij Standard met drie schitterende reddingen aan een noodzakelijke zege. Volgend weekend moet de apotheose volgen. “Ik ga Barda bellen”, lachte de Zonhovenaar. “Mijn ex-ploegmakkers moeten er vol voor gaan tegen Anderlecht.”

ghouben

Op 5 april debuteerde Sinan Bolat officieel in het shirt van Standard, Espinoza moest wijken. De Rouches wonnen met 3-1 van Germinal Beerschot. Vandaag heeft hij nog altijd geen enkele wedstrijd verloren. Eergisteren hield hij tegen Club de netten zelfs helemaal schoon. Vooral na rust toonde Bolat zijn klasse.

Welke redding was de moeilijkste?

“Die vrije trap van Ciman. Ik zag de bal goed aankomen, maar op het laatste moment week hij nog af, gelukkig kon ik er nog net bij.”

Wie is titelfavoriet?

“We maken allebei evenveel kans. Natuurlijk zal het moeilijk worden tegen Gent, dat nog voor Europees voetbal speelt. Maar ik verwacht dat Genk er ook vol voor gaat. Ze moeten die wedstrijd proberen te winnen, uit respect voor hun fans.”

Ga je nog enkele van je ex-ploegmakkers contacteren om hen te motiveren?

“Zeker en vast! Onder andere Verhulst, Vossen en Barda mogen een telefoontje verwachten. Ze moeten het Anderlecht héél moeilijk maken en er 100 procent voor gaan.”

Pakte je al ooit een titel?

“Twee keer. Met de -17-jarigen en beloften van RC Genk. Maar dat is toch nog iets anders dan een landstitel in het eerste elftal.” Kristof LIBERLOO