Lara Veneziano op weg naar titel Miss Italië in België

Gisteren zijn de veertig finalisten voorgesteld voor de wedstrijd Miss Italië in België. De meisjes paradeerden tussen de etalages van Maasmechelen Village. De wedstrijd heeft plaats op zondag 17 mei in het Congrescentrum in Luik. Onder de 40 deelneemsters één Limburgse: Lara Veneziano.

“Ik ben de enige Limburgse deelneemster,” zegt Lara Veneziano (17) uit Houthalen. “Ik zag in een pizzeria in Hasselt een flyer liggen en heb me onmiddellijk ingeschreven omdat ik graag meedoe aan zulke wedstrijden. Mijn ouders hebben me ook gesteund om deel te nemen. Mijn vader en moeder zijn van Italiaanse afkomst. Ik spreek dus vloeiend Italiaans, maar de meeste deelneemsters zijn uit Wallonië. Ik kan tijdens deze wedstrijd heel goed mijn Frans bijschaven. Ik studeer daarbij ook nog Economie Moderne Talen in Genk. Ik kijk nu al uit naar de grote gala-avond in Luik en hoop op dat tikkeltje geluk.”

Dat geluk viel vorig jaar Melanie Ferri (17) uit Tessenderlo te beurt. “Ik was vorig jaar de enige Vlaamse én Limburgse deelneemster,” zegt Melanie. “Mijn papa komt uit Italië, maar mijn mama is Belgische. Na de wedstrijd ben ik regelmatig uitgenodigd door de RAI om in een tv-programma aanwezig te zijn. Ik heb ook mogen deelnemen aan andere Italiaanse wedstrijden. De overwinning is de mooiste ervaring die ik voorlopig in mijn leven heb meegemaakt. De vriendschappen tussen vele meisjes zijn gebleven en ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden.”

MMD


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio