“Alle moeite voor niks”

Spouwen-Mopertingen heeft een unieke kans laten liggen om de volgende fase in de eindronde te bereiken. Tegen een matige tegenstandiger controleerde het de wedstrijd maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis.

Nadat de bezoekers op slag van rust ook nog onverdiend op voorsprong kwamen, beet Spouwen-Mopertingen zijn tanden stuk op een dubbele afweergordel. Tot grote frustratie van onder meer Koen Branckaerts.

“Torhout was duidelijk niet gekomen om er een match van te maken. Ze stonden constant met zes man in hun eigen rechthoek. Als er één ploeg was die verdiende door te gaan naar de volgende ronde waren wij het wel. Al die moeite in de laatste periode wordt hier op negentig minuten tenietgedaan,” droop Branckaerts af.

De beslissende goal was letterlijk de eerste bal tussen de palen van Torhout. Lambin kopte een corner vanop vijftien meter pal onder de dwarslat. Geen onhoudbare bal, zo leek het. Maar keeper Chris Crescente was het daar niet mee eens. “De snelheid van de kopbal was heel hoog. Ik kon er nog bijna bij, maar was een fractie te laat. Ze laten even de man los en we krijgen het deksel op de neus,” aldus Crescente.

MaTr

SPOUWEN - MOPERTINGEN: Crescente, Braeken, Beckers, Branckaerts, Bronzwaer, Daumantas, Hoste (73’ Herens), Martens, Curreri, Clerinx (62’ Meekers), Bouhriss.

TORHOUT: Laleman, Colpaert, Lavens, Reynaert, Yde, Lambin, Degroote, Noppe, Tant (70’ Devriendt), Paravizzini, De Pessemier.

Doelpunt: 44’ Lambin 0-1. Gele kaarten: Hoste, Yde. Scheidsrechter: Garcia. Toeschouwers: 350.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio