Gewapende overval op Budgetslager

Toen zaterdagochtend rond 7 uur vier werknemers van de Budgetslager (Aldi) aan de Weg naar Zwartberg de winkel een per een binnenkwamen, werden ze bedreigd door twee gewapende overvallers.

De daders, vermoedelijk van Nederlandse origine, bedreigden de slachtoffers met een pistool en een toestel om elektrische shocks uit te delen. Ze zijn gevlucht met een auto van een vijfde werknemer.

Voordat de eerste werknemer rond 7 uur arriveerde, hebben de daders zich in de winkel verstopt. Ze sloegen toe toen een eerste werknemer binnenkwam. Hun eerste slachtoffer werd gekneveld en bedreigd met een pistool en een toestel dat elektrische shocks kan uitdelen. “Druppelsgewijs zijn de andere werknemers, het gaat om 2 mannen en 2 vrouwen, na 7 uur binnengekomen. Ze zijn ook vastgebonden en bedreigd”, zegt woordvoerder Jo Van Baelen van de lokale politie Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal.

De derde persoon die binnenkwam was de gerant, en een andere werknemer heeft met de gsm van de gerant en met de vaste lijn geprobeerd om de politie te bellen. Dat is gelukt, want er is vaag contact geweest tussen een werknemer en de politie.

Een vijfde werkneemster die toekwam, rook ook onraad toen ze haar auto aan de Budgetslager wou parkeren. “Ze heeft de werknemers die in de winkel waren gebeld op de vaste lijn en hun gsm’s. De daders hebben een buit van 1.200 euro kunnen meenemen en zijn na de telefoons naar buiten gevlucht. Ze hebben de autosleutels van de vijfde werkneemster buiten bemachtigd en hebben deze auto als vluchtauto gebruikt. De daders zijn gevlucht in de richting van Noord-Limburg en de vluchtauto is ondertussen teruggevonden.”

Volgens het parket van Tongeren raakte niemand in de winkel gewond, maar gaat het om een zeer professionele overval. “Of er een verband is met de overval in de Budgetslager aan Burkel in Peer eind april, is niet duidelijk. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen naar een link tussen de zaken”, zegt een woordvoerster van het parket. De slachtoffers werden afgelopen weekend bijgestaan door slachtofferhulp. De Bugetslager opende zaterdag toch nog zijn deuren.

Eef COOLEN

Chris NELIS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio