Brandstichting op speelplein Kolveren

Een ‘speelpleinpyromaan’ heeft afgelopen weekend de centrale picknickbanken van het speelplein Eikenen-Kolveren in de as gelegd. Voor de mensen van het buurtcomité is het de druppel die de emmer doet overlopen. Ze zijn de vernielingen aan het speeltuintje grondig beu en willen snel maatregelen.

Een buurtbewoner zag vrijdagnacht vlammen van twee tot drie meter hoog. Er volgde een enorme rookontwikkeling en stank. De picknickbank was gegoten uit gerecycled plastic, materiaal dat niet zomaar vuur vat. Volgens de politie moet die eerst overgoten zijn met benzine. “Net nu het speelseizoen gaat beginnen, moet eerst nog een stuk grond worden afgegraven. Want ik denk niet dat dit echt gezond is voor de kinderen”, zegt Marcel Van der Auwera van de buurtwerking Eikenen-Kolveren.

“Ik mag er niet aan denken dat de daders zoiets doen met ons geitenstalletje. De geitjes vormen wellicht de grootste attractie voor de allerkleinsten. Misschien moeten we een groot bord uithangen met ‘Stop Vandalisme’ erop en een telefoonnummer. Voordat we actie ondernemen, moeten we eerst overleggen met de politie en de gemeente”, zegt Marcel.

“Iedereen is welkom op het speelplein, maar de vraag is alleen: hoe houden we gastjes met slechte bedoelingen weg? Vorig jaar werden de wc-potten afgebroken en er was ook al een poging tot brandstichting. De draad van de omheining werd doorgeknipt en vuilbakken werden stukgetrapt. “Gelukkig komt de gemeente de herstellingen uitvoeren.”

WiVa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio