Neerpeltse begint eerste Belgische datingsite voor moslims

Jouhara Aboubouch (37) uit Neerpelt is een rasechte koppelaarster. Ze houdt ervan haar vrienden te helpen in hun zoektocht naar de ware. “En als het even kan, binnen hun eigen geloofsovertuiging.” En dus begon de Marokkaanse de eerste Belgische datingsite voor moslims, al heeft ze zelf een oerhollandse vriend.

ssimons

Voor alle duidelijkheid: datingsites voor moslims bestaan al langer. Op muslimfriends.com en salaamlove. com kunnen islamitische jongens en meisjes al geruime tijd op zoek naar een geschikte huwelijkspartner.

“Maar die sites zijn erg internationaal gericht,” zegt Jouhara, die eerder een zonnestudio, een klerenwinkel en een schoonheidssalon uitbaatte. “Je kan als Belgische moslima een leuke knul uit Dubai leren kennen, maar dan moet je wel verhuizen als je wil trouwen.”

De Neerpeltse wil met haar initiatief plaatselijke singles dichter bij elkaar brengen. De site www. moslimrelaties.be richt zich specifiek op Belgische (en Nederlandse) alleenstaanden die behoefte hebben aan een vaste relatie met iemand die in hetzelfde land is opgegroeid.

“En niet alleen Turken of Marrokanen, ook Indische of Somalische moslims zijn welkom.”

Weinig foto’s

Opvallend is wel dat er nog maar weinig gebruikers een foto van zichzelf gepost hebben. “Misschien voelen de mensen nog wat schroom om zich bloot te geven, maar ik denk dat het snel zal veranderen,” aldus Jouhara.

En een vrouw met een boerka? Is die ook welkom? “Jazeker. Daar is niks mis mee. Want er zijn zeker mannen die op zoek zijn naar een vrouw met een boerka. Op elk potje past een dekseltje, daar ben ik zeker van.”

Kirsten BERTRAND


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio