"Zo hard slaan? Dan hoor je de schedel breken"

Een lijk in ontbinding, vakkundig in blauwe plastic zakken gerold. Die gruwelijke beelden van een vermoorde Priscilla Leurs, vreselijk toegetakeld met een koevoet, kreeg de Tongerse assisenzaal gisteren voorgeschoteld. Haar man, Bruno Kens, moet erg hard geslagen hebben, zo wist de wetsdokter te vertellen, want: “Haar achterhoofd was volledig stukgeslagen. In gruizelementen.”

ssimons

“Een ‘pakket’ in een kruiwagen met platte band.” Zo had wetsdokter Wim Van de Voorde bijna 2,5 jaar geleden het lichaam van Priscilla Leurs aangetroffen in een schuurtje in Heist-op-den-Berg.

Op de autopsietafel werd later duidelijk wat de jonge vrouw had moeten ondergaan. “Minstens acht slagen op het hoofd, met die zware koevoet. Hij moet haar met zeer veel kracht geraakt hebben. Haar volledige achterhoofd was stukgeslagen, en daardoor waren de onderliggende hersenen beschadigd.”

Verrassingsaanval

Van de Voorde vond het opmerkelijk dat er geen verweerletsels gevonden werden bij het slachtoffer. “Wat er helemaal op wijst dat het een verrassingsaanval langs achter geweest moet zijn.”

Priscilla heeft bij die eerste klappen meteen het bewustzijn verloren, maar heeft vermoedelijk wel nog een tijdje geleefd, zo wist de wetsdokter ook. Of haar dood dan versneld werd door het plastic zakje dat Kens rond haar hoofd getrokken had, was volgens Van de Voorde niet uit te sluiten. “Maar ze was hoe dan ook gestorven aan de hersenletsels.”

"Je hoort schedel breken"

Voorzitter Jordens wilde vervolgens nog weten: “Als je zo met die kracht op een schedel slaat. Hoor je dat?” Van de Voorde: “Dat hoor je, en dat voel je.”

Jan-Roel DRIESSEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio