Boonen niet in Ronde van België

De Ronde van België (27 tot 31 mei) zal het straks zonder Tom Boonen moeten stellen. De Kempenaar kiest voor een andere aanloop richting Tour en rijdt ondermeer de Ronde van Catalonië. Organisator Golazo blijft echter niet bij de pakken zitten.

ssimons

Dat uittredend winnaar Stijn Devolder de Ronde van België links laat liggen, was reeds langer geweten. Maar nu heeft de ploegleiding van Quick.Step-Innergetic eveneens besloten om zonder Tom Boonen aan de start te verschijnen. “Dat is onze keuze en die gaan we niet meer veranderen”, verduidelijkt teammanager Patrick Lefevere.

“Het is onze betrachting om de renners in optimale omstandigheden aan de start van de Tour te krijgen. Met Tom willen we dit doel via een ander programma bereiken. Zijn Tourvoorbereiding bestaat uit de Ronde van Catalonië, de Dauphiné Libéré, Gullegem, Halle-Ingooigem en het nationaal kampioenschap."

Ballan

“Onze organisatie valt of staat gelukkig niet met hun aanwezigheid alleen”, klinkt het bij organisator Gozano. “We waren bijvoorbeeld lang aan het onderhandelen met wereldkampioen Ballan maar die heeft zijn terugkeer uitgesteld. En we gaan zeker nog met enkele leuke en verrassende namen uitpakken.”

GVDL

Meer over Tom Boonen