Aanrijder dagvaardt ouders doodgereden kinderen

Het juridische steekspel na een dramatisch ongeval waarin twee kinderen zijn omgekomen, kent een pijnlijke wending. De aanrijder dagvaardt de ouders van het getroffen Bornemse gezin als medeschuldigen aan de dood van Ina (1) en Thibo (9). “Een schande”, reageren ze.

wverhaert

Op 26 juli vorig jaar eindigde het familiegeluk van Daniël Vermeiren en zijn vrouw Lesley Cornand abrupt, toen hun monovolume er werd gegrepen door een auto. Op dat moment waren de verkeerslichten op het kruispunt defect. Ina (1) en haar broertje Thibo (9) overleefden de klap niet.

Voorrangsbord genegeerd

Voor het parket is de 77-jarige automobilist E. V.d.W. de enige schuldige, omdat hij een voorrangsbord heeft genegeerd.

Op de vraag van diens advocaat om bijkomend onderzoek te voeren naar medeverantwoordelijkheid van het Mechelse stadsbestuur, het Vlaams Gewest én de ouders, ging het parket niet in.

Ouders gedagvaard

Daarom heeft de aanrijder nu rechtstreeks de ouders gedagvaard. Volgens hem schijnen zij minstens gedeeltelijke verantwoordelijkheid in de dood van hun kinderen te hebben, omdat de sluiting van de gordel van het kinderzitje van Ina slecht functioneerde en omdat Thibo te groot was om nog op een verhoogkussen te zitten.

Woensdag kregen de onthutste ouders de dagvaarding. “Hebben we dan nog niet genoeg meegemaakt? De sluiting van het zitje was inwendig uitgesleten. Dat was niet eens zichtbaar. Een factuur bewijst dat het zitje slechts twee jaar oud was.” zeggen Daniël en Lesley.

“Volgens de aanrijder is alles andermans schuld, terwijl hij wel een bord heeft genegeerd. We vragen niet meer dan dat hij boet. Dat doen wij sinds het ongeval al elke dag. Hij vraagt zelfs een morele schadevergoeding.”

JVDPo