Het weer voor donderdag 7 mei

Donderdag liggen de minima rond 7°C. Voormiddag is het wisselend bewolkt maar droog. Namiddag is het vaak zonnig en het blijft boven Limburg overal droog. De maxima komen uit in de buurt van 20°C. Voor de Kempen kan dat nog een graadje meer worden.

rweytjens_fr

De wind waait matig uit zuidwestelijke richting.

Vrijdag blijft het warm lenteweer. Er is de hele dag kans op enkele buien maar de meeste buien vallen in de namiddag en dan nog vooral in het oosten. Op sommige plaatsen blijft het ook gewoon droog. 's Avonds sterven de buien overal uit. De minima liggen rond een zeer zachte +10°C en de maxima komen opnieuw net boven de 20°C uit. Er waait nog steeds een matige zuidwestenwind.

Zaterdag komen er na een frisse start met minima rond gemiddeld +4°C eerst nog opklaringen voor. Vanuit het zuiden komt er echter een storing opzetten. De laatste modelberekeningen houden het nu bij tijdelijk meer bewolking maar droog terwijl de regen niet verder geraakt dan de Ardennen. De maxima bereiken nog ongeveer 18°C. De wind waait zwak uit het noordoosten.

Voor zondag zien de kaarten er momenteel droog uit. 's Ochtends kan het opnieuw behoorlijk koud zijn indien we net in een opklaringsgebied verblijven. 's Middags halen we 18 of zelfs 19°C maar de noordoostenwind zal het een beetje frisser doen aanvoelen.

Niet te missen