thumbnail: null
thumbnail: null

Barcelona in toegevoegde tijd naar finale Champions League

Het Spaanse Barcelona is de tweede finalist in de Champions League voetbal. Barça speelde woensdagavond 1-1 gelijk tegen Chelsea, maar had na de 0-0 uit de heenmatch aan een uitdoelpunt genoeg om zich te plaatsen. In de finale wacht Manchester United.

ssimons

Barcelona moest het woensdagavond zonder aanvaller Thierry Henry stellen. De Fransman kampt met een knieblessure.

Barça zou de trefzekere Henry nog gaan missen, want tot scoren kwamen de Catalanen aanvankelijk niet op het veld van Chelsea. Het was daarentegen de thuisploeg die al vrij vroeg in de wedstrijd via Essien op voorsprong kwam: 1-0.

Mirakel

Dat ene doelpunt leek na 90 minuten spelen voor Chelsea voldoende te zijn voor een plaats in de finale. De heenmatch was immers op 0-0 geëindigd. Bovendien pakte Barça-speler Abidal rood.

Maar diep in de toegevoegde tijd voltrok zich dan toch het mirakel: Iniesta scoorde de 1-1 en dompelde Chelsea in diepe rouw. Een strafschop voor een vermeende handsbal van Barça in het strafschopgebied werd niet gefloten.

Finale op 27 mei

In de finale, die op 27 mei wordt gespeeld, zal Barcelona het opnemen tegen Manchester United, dat zich dinsdag al plaatste ten koste van Arsenal. Lees het verslag: 'Man. United klopt Arsenal en is eerste finalist Champions League'