Kinderen genieten van kindertheater in de Mozaiëkschool

In de Mozaiëkschool in de Hasseltse Banneuxwijk genoten woensdagmiddag een honderdtal kinderen van kindertheater, aangeboden door de stad Hasselt.

wverhaert

Theatergezelschap Wortel bracht daar het stuk “Vliegen, dat wil ik ook” voor kinderen van de kleuterklas en het 1ste en 2de leerjaar. Ook de ouders, die meegekomen waren, genoten zichtbaar van het samenspel tussen acteur en poppen.

Kikker

Het stuk zelf gaat over een kikker, die wil vliegen. Hij komt er echter al snel achter dat dat niet lukt. Dan neemt hij zich maar voor dat hij de rat gaat helpen met het bouwen van een boot, maar ook dat loopt niet van een leien dakje. Als dan het bakken van een taart ook mislukt, ziet hij het helemaal niet meer zitten.

Gelukkig kan hij zijn vrienden nog redden als ze in de problemen komen met een boot en zo voelt hij zich toch nog goed.

Effecten

Een mooi stuk, gebracht met mooie licht- en geluidseffecten. De reacties van de kinderen waren allemaal positief, zeker toen de school na de voorstelling aan alle aanwezigen nog eens een drankje aanbood.

Een geslaagde woensdagnamiddag voor jong en oud.

Patrick Rouwet

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Mail ons dan!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio