Katholieke organisaties roepen op tot solidaire samenleving

Acht katholieke solidariteitsorganisaties die samen het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede vormen (onder wie Caritas International, Broederlijk Delen, Pax Christi, Missio, KMS, de Commissie Rechtvaardigheid en Vrede en Welzijnszorg) roepen in een memorandum op tot een verantwoorde keuze bij de komende verkiezingen.

ssimons

“De wereldwijd groeiende kloof tussen arm en rijk, de proliferatie van kernwapens, de klimaatcrisis met dreigende klimaatconflicten… zijn op termijn problemen van grotere omvang dan de financiële en economische crisis die momenteel miljoenen mensen treft”, klinkt het.

Levenswijze herzien

De economische crisis maakt volgens de katholieke organisaties duidelijk hoe gevaarlijk een economie zonder rechtvaardigheid en solidariteit is. De crisis moet ons aansporen onze eigen levenswijze te herzien.

De organisaties pleiten in dat verband voor meer solidariteit, de prioriteit van het algemeen belang, versobering en het nastreven van een klimaat van vrede en dialoog.

“De komende regionale en Europese verkiezingen van 7 juni zijn een geschikt moment om duidelijk te maken welke fundamentele keuzes noodzakelijk zijn.”

Meer over Broederlijk Delen