"Soeur Sourire was gek en had een slecht karakter"

Vanaf woensdag draait 'Soeur Sourire' van Stijn Koninx in de bioscoopzalen. De film vertelt het verhaal van de zingende non Jeannine Deckers die een wereldhit scoorde met 'Dominique'. De Belgische actrice Cécile de France vertolkt de rol van de 'meest onwaarschijnlijke ster' ooit.

ikerremans

'Dominique' is tot hiertoe de enige Belgische hit die het tot nummer 1 schopte in de Verenigde Staten. De Brusselse non Jeannine Deckers werd er niet gelukkiger van. Haar muziekcarrière bracht haar uiteindelijk niets op en nadat ze problemen kreeg met de belastingen pleegde ze in 1985 zelfmoord, samen met haar vriendin.

Geen homoseksualiteit

"Het is een buitengewoon dramatisch verhaal dat een hallucinant verloop kent. Eerst scoorde Jeannine Deckers een hit die het beter deed dan die van Elvis en daarna ging haar leven helemaal de dieperik in", vertelt actrice Cécile de France aan Metro.

Een goede indruk heeft haar personage op haar niet nagelaten. "Ze was compleet gek. En ze had een slecht karakter. Iedereen denkt bij Soeur Sourire aan een vrolijke en aardige juffrouw. Maar ze was onuitstaanbaar. Een pestkop."

Over de geaardheid van Soeur Sourire is Cécile de France helemaal niet zeker. "Ze had liefde nodig en de enige die haar liefde gaf, was toevallig een vrouw. Uiteindelijk accepteerde ze de liefde van die vrouw, ook al was ze verliefd op een man. Ze was nooit heel seksueel, maar ik zag in haar geen homoseksualiteit", aldus de actrice.

Bekijk de trailer via YouTube: