Koen Wauters vecht met kussens

Koen Wauters kreeg het gisteren zwaar te verduren. De ambassadeur van Plan België raakte in basisschool Het Baronneke in Deurne verwikkeld in een gevecht. Eentje met kussens, gelukkig.

jvandermosten

De leerlingen van Het Baronneke mochten de zanger van Clouseau en vtm-presentator met kussens om de oren slaan. “Een ludieke actie om ze bewust te maken van geweld op kinderen in ontwikkelingslanden”, aldus Wauters. “De leerlingen hebben me serieus belaagd. Ik kan me best inbeelden dat het leuk is om eens goed op een BV te mogen ‘motten’”, lacht Koen.

“Het kussengevecht was een lieve en sympathieke manier van Plan België om aan te tonen dat kindergeweld niet kan. Zo proberen we kinderen aan te moedigen om over hun problemen te praten, de taboes te doorbreken en hun omgeving bewust te maken van de schadelijke gevolgen van geweld.”

“Het is een zwaar onderwerp, en ik heb heel veel bewondering voor het lef van de leerlingen, dat ze zo open durven vertellen over wat er zich in hun omgeving afspeelt. Maar al te goed beseffen ze dat geweld niet kan. In ontwikkelingslanden denken de meeste kinderen dat dagelijks slaag krijgen normaal is.”

De Senegalese Mamadou (18) en Ecuadoriaanse Elvis (21) kwamen vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat. “De kinderen trokken soms grote ogen bij de schrijnende verhalen. Ik ook trouwens. Ik mag als ambassadeur al wel wat verhalen te horen gekregen hebben, elke keer opnieuw raken ze me.”