Boussoufa, Mbokani of Ruiz profvoetballer van het jaar

Mbark Boussoufa van Anderlecht, Dieumerci Mbokani van Standard en Bryan Ruiz van AA Gent zijn de genomineerden voor de profvoetballer van het jaar. Dat maakte Sport/Voetbalmagazine bekend.

fgousseau

Mbark Boussoufa eindigde vorig jaar nog als derde en in 2006 ging hij zelfs met de eretitel naar huis. Mbokani en Ruiz zijn voor de eerste keer genomineerd. De winnaar volgt Milan Jovanovic op.

Collega's stemmen

Alle eersteklasserspelers en Belgische spelers die in het buitenland actief zijn verkiezen de profvoetballer van het jaar. De 400 stemgerechtigden beslissen eveneens wie doelman, trainer en scheidsrechter van het jaar wordt.

Bij de keepers zijn de genomineerden: Boubacar Copa (Lokeren), Silvio Proto (Germinal Beerschot) en Mark Volders (Moeskroen). Bij de scheidsrechters staan Paul Allaerts, Frank De Bleeckere en Jérome Efong Nzolo, de winnaar van vorig jaar, op het lijstje.

Jacobs, Bölöni of Preud'homme?

De titel om trainer van het jaar is het tweede onderonsje tussen Anderlecht, Standard en AA Gent. Respectievelijk Ariel Jacobs, Laszlo Bölöni en Michel Preud'homme dingen daar om de titel.