Eerste slachtoffers drama Koninginnedag naar laatste rustplaats

In het Nederlandse Apeldoorn worden woensdag de eerste slachtoffers van het drama op Koninginnedag begraven. De burgemeester heeft de pers om de nodige discretie gevraagd. Ook Karst Tates werd naar zijn laatste rustplaats geleid.

kscherpenberg

Bij de aanslag op de Koninklijke familie donderdag kwamen zeven mensen, inclusief dader Karst Tates, om het leven. Zes slachtoffers, die het wel nog na kunnen vertellen, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Een van hen, een vrouw, zou er nog steeds erg aan toe zijn, maar haar toestand luidt wel stabiel.

Meeleven

Drie anderen, een vrouw en twee meisjes van 16 en 8 jaar, herstellen dan weer gelukkig goed. Zij zouden spoedig weer naar huis mogen.

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn dinsdag de nabestaanden van vier dodelijke slachtoffers een hart onder de riem gaan steken. Het koppel sprak meer dan een uur met hen. "Het is overduidelijk dat ze heel erg betrokken zijn. Het voelde als een warme deken”, klonk het bij een vrouw in 'De Telegraaf'.

Ondertussen rekent een naamgenoot van de dader, Richard Tates, af met doodsbedreigingen. 'Het Algemeen Dagblad' publiceerde per abuis een foto van hem als de dader. Heel wat buitenlandse media namen de foto over. De man overweegt nu om een schadevergoeding te eisen.