"Kabinetsmedewerker De Padt krijgt onterecht premie"

Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open Vld) staat opnieuw in het oog van de storm. Een van zijn kabinetsmedewerkers zou veel meer verdienen dan toegelaten. Volgens De Padt is er niets illegaals aan de hand.

kscherpenberg

Alles draait om Mark De Mesmaeker. "Als hoofd van de juridische dienst van de federale politie, kreeg hij een bruto premie van 1.000 euro bovenop zijn loon als hoofdcommissaris", aldus Patrick Debel van de vakbond ACOD in 'De Standaard'. "Hij heeft die premie gewoon meegenomen toen hij naar het kabinet ging. Zijn vervanger bij de federale politie krijgt een gelijkaardige premie. Er zijn dus nu dus twee mensen die een premie krijgen als hoofd van de juridische dienst."

Beschadigingsoperatie

De politievakbonden reageren razend. De Padt wimpelt de affaire echter af. "Toen Marc De Mesmaeker van de federale politie naar het kabinet werd gedetacheerd, heeft hij zijn loon overlegd met de commissaris-generaal, Fernand Koekelberg. Op basis van dat overleg is beslist om zijn loon gedurende de kabinetsperiode te bevriezen, inclusief mandaatvergoeding. Over de hoogte van dat loon zijn geen duidelijke afspraken."

De Padt is erg boos op de politievakbonden. "Die man is al een jaar in dienst van het kabinet. Waarom komen ze daar nu plots mee af?" De minister heeft het over een beschadigingsoperatie.

Meer over Guido De Padt