Bruno Kens wilde na seks met zijn vermoorde vrouw nog naar prostituee

Ook gisteren, op de tweede dag van zijn assisenproces, is Bruno Kens er niet bepaald in geslaagd ‘goede punten’ te scoren. Zo kwamen speurders verklaren dat de beschuldigde “amper emoties” toonde toen hij naar het schuurtje gebracht werd waar zijn dode vrouw Priscilla lag.

ksleurs

Én dan kwam vervolgens ook die knotsgekke liefdesbrief boven water, door Kens onmiddellijk na de feiten neergepend, gericht aan zijn - voor alle duidelijkheid: door hemzelf - vermoorde echtgenote: “Ik hoop dat ik gauw iets van je hoor…”

In de Tongerse assisenzaal leek zich gisteren bij momenten ‘de wondere wereld van Bruno Kens’ te ontvouwen. Zo kwam bijvoorbeeld die hoogst merkwaardige brief op tafel, tijdens een huiszoeking gevonden in het appartement van het gezin Kens-Leurs. Beknopte inhoud: “Welcome home, liefste. Ik weet niet wat er juist aan de hand is, maar hoop dat je snel terug bij ons bent. Hoop dat ik gauw iets van je hoor. Dan vieren we samen onze eerste kerst, met Lars, in ons nieuwe huisje. Love always, B.”

Huggies

Voorzitter: “U heeft die brief ná de feiten geschreven?” Kens: “Klopt. Ik zat met een dubbel gevoel. Ik wilde niet beseffen dat ze dood was. Ik heb die brief zeker niet geschreven om de politie te misleiden. Op d’n duur zijt ge ook zelf weg met het verhaal dat ze verdwenen is.” Openbaar aanklager Boyen, perplex: “Maar ge gaat die avond dus eerst haar lijk dumpen, en dan schrijft ge meteen zo’n briefje vol ‘sweeties’ en ‘huggies’?” Kens: “Ja meneer, dat klopt.”

Sms-verkeer

Opmerkelijk detail: op de dag van zijn arrestatie was er opvallend veel sms-verkeer tussen Kens en een zekere Annick L., zo was de speurders opgevallen. Maar tot een echte date met Annick L. – een ‘escort girl’ - kwam het door de arrestatie nooit. “Ik wilde gewoon met die vrouw praten. Zoals ik in het verleden ook al had gedaan.” Inderdaad, afgelopen maandag had Kens al toegegeven dat hij vroeger geregeld bij prostituees op bezoek ging “voor een babbeltje”.

Maar alsof het niet nog erger kon, bleef het gisteren maar ‘slecht nieuws’ regenen voor Bruno Kens. Zo waren bij een huiszoeking in zijn vroegere slaapkamer bij zijn ouders in Tessenderlo hele stapels seksboekjes gevonden, maar ook vreemde naamkaartjes met zijn eigen naam én het opschrift ‘Seksclub for Boys’, en kinderlingerie. “Vroeger ja, was ik erg geïnteresseerd in seks”, moest Kens met het schaamrood op de wangen toegeven. Jef Vermassen, advocaat van de familie van het slachtoffer, deed er dan vervolgens nog maar een schepje bovenop: “Maar er lagen ook veel condooms op die kamer, waarvan zelfs een aantal gebruikte. Van wie zijn die dan wel?” Waarna een opgejaagde Kens, stotterend: “V-v-van mij. V-vvan m-m-masturberen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio