Britse vrouwen geven 730 miljoen euro uit aan te kleine kledij

Bij het begin van de zomer wil elke vrouw terug in een leuk rokje en bijpassend topje passen, spijtig genoeg heeft de winter velen met wat extra kilootjes opgezadeld waardoor menig kooplustige opeens een of twee maatjes groter moet kopen. Dat geven vrouwen niet graag toe en ze kopen dan ook massaal te kleine kledij. Dat blijkt uit een onderzoek van Special K bij 1.000 Britse vrouwen.

mgeysmans

Vrouwen weten zelf dat ze zijn bijgekomen, maar willen dat niet toegeven aan anderen. Ze vertikken dan ook vrede te nemen met een maatje meer en kopen voor liefst 730 miljoen aan te kleine kledij. En op de vier geeft elk jaar tussen de 50 en 110 euro uit aan rokjes etc waar ze eigenlijk niet inpassen. Een op de vijf geeft zelfs toe meer als dat uit te geven.

Volgens onderzoekers willen vrouwen zichzelf motiveren om af te vallen door kledij te kopen waar ze 'voorlopig' nog niet inpassen. Het zien hangen van dat leuke rokje moet hen aanzetten om meer op hun eten te letten. "Goed weer spoort vrouwen bovendien ook aan om te gaan diëten. Enerzijds omdat ze er goed willen uitzien, anderzijds omdat ze anders moeten toegeven dat ze niet meer in hun kleren kunnen", besluit Laura Keay van Special K.

Niet te missen