Bij brandweer of politie?

Vanaf september starten 15 scholen in Vlaanderen met de nieuwe opleiding veiligheid. In TSO kun je een zevende jaar ‘integrale veiligheid’ volgen, in het BSO is dat ‘veiligheidsberoepen’. Met het diploma van het TSO kun je het grootste deel van het ingangsexamen voor politie, overslaan.

De nieuwe opleiding bereidt je voor op een beroep als politieagent, brandweerman, veiligheidsagent of steward. Die vakken worden ook door echte brandweermannen en politieagenten gegeven.

“De interesse is enorm”, zegt Nicole Peeters, directeur van het Technisch Atheneum De Wijzer in Genk. “We hebben nu plaats voor 20 en die klas zit al vol, maar ik hou wel een wachtlijst bij. De leerlingen moeten namelijk eerst nog slagen voor de psychotechnische proef van de overheid. Ook die van het beroeps. Pas dan mogen ze aan de opleiding beginnen. Die proeven zullen eind augustus, begin september worden georganiseerd door selectiebureau Selor. Ik raad iedereen dus aan om zich ook nog in te schrijven voor iets anders. We zijn trouwens niet de enige school in Limburg die deze opleiding geeft, Sint-Franciscus in Heusden-Zolder doet dit ook.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio