Modeketen Monique Stam failliet

De Antwerpse modeketen Monique Stam, die uit zeven kledingwinkels bestaat, heeft het faillissement aangevraagd. De crisis heeft de keten de das omgedaan.

ikerremans

Monique Stam legde de boeken van haar kledingketen donderdag neer bij de Rechtbank van Koophandel. Die bevestigde gisteren het faillissement. Er werd een curator aangesteld.

Aankoopbons

“Een spijtige zaak”, noemt Moniques woordvoerder Pieter Bakhuis het bankroet. “Maar door de economische crisis zagen we de omzet maand na maand dalen. We hebben gedaan wat we konden, maar er was geen andere uitweg. Moniques aandacht gaat nu uit naar haar moeder die deze week ernstig ziek is opgenomen in het ziekenhuis. Maar ze hoopt dat het faillissement netjes wordt afgehandeld, vooral voor onze personeelsleden en leveranciers.”

Monique Stam heeft zeven eigen boetieks en één franchisewinkel in Schoten die open blijft. Met het faillissement verliezen achttien personeelsleden hun baan. “Klanten die Modeketen Monique Stam failliet nog een aankoopbon hebben, kunnen niet meer in de winkels terecht, maar ze kunnen wel een e-mail sturen”, zegt Pieter Bakhuis. “Samen met de curator wordt bekeken hoe we dit gaan aanpakken.”

Bénédicte Van Paeschen