Het weer voor woensdag 6 mei

Voormiddag kan er vooral boven het noorden van Limburg nog af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Namiddag wordt het stilaan overal droog maar het blijft nog lange tijd overwegend bewolkt. In de loop van de avond verschijnen er bredere opklaringen vanaf het westen.

rweytjens_fr

Als de opklaringen tijdig arriveren halen we nog net 16°C, in het andere geval wordt het hooguit 15°C.

Donderdag liggen de minima rond 7°C. Voormiddag is het wisselend bewolkt maar droog. Namiddag is het vaak zonnig en het blijft boven Limburg overal droog. Het wordt warmer dan de voorbije dagen met in onze provincie maxima rond of net boven 20°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Vrijdag blijft het warm lenteweer. Er is de hele dag kans op buien maar de meeste buien vallen in de namiddag en dan nog vooral in het oosten. 's Avonds sterven de buien overal uit. De minima liggen rond een zeer zachte +10°C en de maxima komen opnieuw net boven de 20°C uit. Er waait een matige zuidwestenwind.

Zaterdag komen er na een frisse start met minima rond gemiddeld +5°C eerst nog opklaringen voor. Vanaf het zuiden neemt de bewolking echter toe en in de loop van de namiddag komt er ook een regenzone opzetten. Volgens de allerlaatste computerberekeningen zal deze het zuidoosten van de provincie schampen maar we hebben dus slechts weinig marge. De maxima bereiken nog ongeveer 18°C. De wind waait zwak uit het noordoosten.

Voor zondag is het opnieuw een dubbeltje op z'n kant aangezien er opnieuw storingen in onze buurt worden berekend. Met wat geluk houden we het grotendeels droog, als het wat tegenzit wordt het een eerder wisselvallige dag. De minima liggen rond +8°C en de maxima tussen 15 en 18°C, afhankelijk van het aantal opklaringen.

Niet te missen