“Moet je nog vragen wie wint?”

Het vertrouwen voor een vijfde winst op zes edities in de Hasselt Studenten Regatta is groot in het team van de UHasselt. “We hebben onze eigen boot op het nippertje hersteld teruggekregen uit Berlijn”, lacht UH-kapitein Thomas Vincent. “En daarbovenop hebben we ook de achtzitter van onze vrienden van de Universiteit Maastricht in bruikleen gekregen.”

Dirk Jacobs

“Moet je dan nog vragen wie gaat winnen”, zegt UH-rector Luc De Schepper uitermate zelfzeker. “Ik heb van meet af aan gezegd dat we, als we een boot hebben, eerst zullen eindigen.”

“Dan zullen ze toch voorbij ons moeten”, weet algemeen directeur Willy Indeherberge van de KHLim. “We hebben een heel straffe ploeg en ik geloof in onze winstkansen. Er zal enorme sfeer zijn op de brug en rond het kanaal.”

Op die Tuikabelbrug duiken straks duizenden toeschouwers op. Iets over 18 uur weten we wie de zesde Hasselt Studenten regatta wint. “Wij mikken alleszins hoog”, verzekert algemeen directeur Dirk Franco van Xios. “We hebben een goede ploeg, stevig uitgebalanceerd en enorm gemotiveerd voor de strijd.”

“Onze mensen zijn de rode lantaarn beu”, lacht PHL-baas Ben Lambrechts. “Vanaf dit jaar schuiven we steevast één of twee plaatsjes op. De tweede plaats zou fantastisch zijn, winnen een droom. Onze look hebben we alvast een Oost-Europees tintje gegeven. We gaan vies kijken tot de race voorbij is. Gedaan met met ons te lachen.”

Tik

Om de waardeverhoudingen te schatten: de bordeauxkleurige ploeg van de Universiteit Hasselt heeft alvast een mentale tik uitgedeeld aan de concurrentie. Op de ‘Rowing Challenge’, een wedstrijd op het droge, geroeid in fitnessroeiinstallaties, lieten ze de rest alvast achter zich. KHLim, de gedoodverfde ‘runner-up’ eindigde als tweede terwijl de ploegen van de PHL en Xios, samen naar een derde plaats roeiden. Benieuwd of dit scenario zich straks, rond 18 uur, ook op het Albertkanaal herhaalt.

Dirk JACOBS
Hasselt Studenten Regatta, één groot feest

De HSR staat borg voor echte studentenambiance, zowel voor de roeiers zelf als voor hun supporters. Het programma biedt voor elk wat wils:

15.00: opening regattadorp op de Tuikabelbrug in Godsheide met gratis vaten en muziek en start van de vlottenbouw

16.00: demonstratie waterski en wakeboarden

17.30: vlottenrace tussen de verschillende studentenverenigingen voor wisseltrofee ‘Het Belang van Limburg’

18.00: regatta voor wisselbeker stad Hasselt

19.30: prijsuitreiking

20.00: start afterparty met optredens van Luc Steeno en The Fools, afgewisseld met dj’s.

02.00: einde

Er is een bewaakte fietsenstalling van 15 tot 2 uur. De Lijn organiseert een Regattapendel met haltes aan het Kolonel Dusartplein, het zwembad en de Tuikabelbrug en dat elk uur vanaf 15.30 tot 19.30 uur. Let op: de bus van 18.30 uur vertrekt uitzonderlijk vanaf het zwembad. Op het uur is er van 16 tot en met 19 uur een busdienst vanaf de Universitaire Campus Diepenbeek, met halte aan de KHLim richting Tuikabelbrug. In de omgekeerde richting rijden er bussen vanaf 23.30 tot 2 uur. Dan zijn er ook haltes in de buurt van de grootste studentenkoten (Patersplein, Borly, Peperstraat en De Ploeg) in Diepenbeek.

DJ


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio