Cassatie verwerpt verzoek van veroordeelde agent

Het hof van cassatie heeft het verzoek verworpen van een 29-jarige Tongerse politieman. Die was in december door het hof van beroep in Antwerpen voor vijf jaar uit zijn politieke en burgerrechten ontzet.

De Tongerse rechtbank achtte de politieman in mei van vorig jaar schuldig aan vier gevallen van slagen en verwondingen tussen mei 2002 en mei 2003. Telkens werd bruut geweld gebruikt. Sommige feiten pleegde de agent in uniform, zoals in mei 2003 aan café Universal. Een caféganger viel er een politiek vluchteling lastig. Die dacht gered te zijn toen hij de agent zag, maar die begon hem te slaan en te stampen. Tijdens een geval van verkeersagressie brak de agent de neus van een chauffeur op twee plaatsen en werd hij herkend door zijn blauw politiehemd.

In juni van vorig jaar werd dezelfde politieman veroordeeld tot 8 maanden cel en een boete van 1.100 euro omdat hij een valse interventiefiche had opgesteld. De feiten deden zich - net zoals de meeste vechtpartijen waarbij hij betrokken was - voor tijdens Tongeren-kermis. Na zijn veroordeling tekende de politieman beroep aan, maar het hof bevestigde deels zijn straf. Dan trok hij naar het hof van cassatie, dat zijn verzoek gisteren verwierp. Met dat arrest kan nu een procedure worden ingeleid die zal leiden tot het ontslag van de politieman.

NV

strong>NV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio