Bewoners vinden vreemde man in bed

Bewoners van de Sint-Maartenstraat in Genoelselderen hebben zondagnacht een onbekende man in hun huis betrapt. De man was de woning binnengestapt, had zich uitgekleed en te slapen gelegd in het kamer van de afwezige zoon.

NV

“Ik heb een café en was nog niet thuis”, zegt de bewoonster. “Mijn man en mijn dochter waren al thuis en hadden de deur niet afgesloten omdat ze mij verwachtten. Plots hoorden ze voetstappen en gestommel, maar eerst schonken ze daar geen aandacht aan, omdat ze dachten dat ik thuis was gekomen. Even later is mijn man dan toch opgestaan, en zag hij in de badkamer vreemde kleren liggen, en schoenen en een valiesje staan. Hij deed de deur van de slaapkamer van mijn zoon open en zag daarin een onbekende man liggen. ‘Awel’, zei mijn man. ‘Wat doet ge hier?’.

De man antwoordde doodleuk: ‘Slapen’ en gaf niet de indruk dat hij zou opstaan. Mijn man heeft hem een paar keer toegeroepen dat hij zich weg moest maken, maar hij maakte geen aanstalten om te vertrekken. Het was een keurige man, helemaal niet agressief. Uiteindelijk hebben we de politie gebeld, die de man is komen ophalen.”

De bewoonster kan met het verhaal lachen, al laat het toch ook een wrange nasmaak: “Zes maanden geleden is hier ook al eens ingebroken. Mijn dochter durft sindsdien niet meer alleen thuisblijven. Na het voorval zondagnacht is haar angst nog toegenomen.”

De politie nam de man mee voor verhoor. Bleek dat hij uit Hasselt kwam, een taxi naar ‘De Pauze’ op de Maastrichtersteenweg had genomen, en dat hij was gestopt bij het eerste huis waar hij nog licht zag branden. De man is geestesziek: hij beweerde dat hij schepen in Hasselt was. Hij is opgenomen in een psychiatrische instelling.

NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio