Politie moet derdeprovincialer ontzetten na onsportieve goal

Print
Politie moet derdeprovincialer ontzetten na onsportieve goal

Politie moet derdeprovincialer ontzetten na onsportieve goal

In de eindronde van de derde provinciale voetbal Antwerpen lapte een speler van Groen-Rood Katelijne de regels van de fair play aan zijn laars. Gevolg: hij moest door een leger van politieagenten ontzet worden.

Onsportief

Het incident gebeurde nadat de keeper van Eendracht Zoersel de bal had buiten gesmeten voor verzorging van een van zijn ploeggenoten. Frederik Faes (ex-Beveren) veinsde daarop dat hij de bal zou teruggeven, maar liep op de goal af en trapte de bal doodleuk in doel. De scheidsrechter kon niet anders dan het geldige doelpunt goedkeuren.

Op de website van Eendracht Zoersel kunt u de beelden van de goal bekijken na zowat één vierde reportage.

De wedstrijdleiding liet de match wel een kwartier langer duren, maar Eendracht Zoersel kon niet meer scoren. Zo bleef het 0-1, waardoor GR Katelijne net als Oelegem naar de finale van de eindronde mag. De heenmatch eindigde namelijk op 2-2.

Zeven politiecombi's

Na de match liep de situatie uit de hand. Spelers en supporters van Eendracht Zoersel waren woedend. Er waren zeven politiecombi's nodig om de gemoederen te bedaren en de spelers van GR Katelijne te ontzetten. Ook de trainer van Katelijne was niet te spreken over de actie van zijn spits.