Rita Verdonk: "Pedofielen naar gevangenis sturen of castreren"

Print
Rita Verdonk: "Pedofielen naar gevangenis sturen of castreren"

Rita Verdonk: Pedofielen naar gevangenis sturen of castreren

De Nederlandse politica Rita Verdonk pleit voor een staalharde aanpak van pedofielen. Volgens haar hebben veroordeelde pedofielen maar twee keuzes: ofwel levenslang naar de gevangenis, ofwel een vrijwillige castratie.

Verdonk laakt de softe aanpak van de Nederlandse regering als het op pedofielen aankomt. "Kinderen moet je beschermen", aldus de leidster van Trots op Nederland (ToN).

Driften

Onlangs werd in Nederland een meisje ontvoerd door een tbs'er, iemand die ter beschikking van de regering staat, die op proefverlof was. "Dat is toch te gek voor woorden. Wat mij betreft is het heel simpel: als je met je handen aan een kind zit, word je opgesloten voor de rest van je leven. Dan hebben we die discussies over proefverlof ook niet meer."

Een andere mogelijkheid is volgens Verdonk het castreren van een pedofiel. "Geen chemische, echt castreren. Uit onderzoek blijkt dat de drift dan afneemt. We weten dat een pedofiel op een andere manier van zijn neigingen afhelpen bijna onmogelijk is", aldus de politica in de gratis krant Spits.