Politie geeft boete voor speelgoedgeweer in A-teambusje

Print
De politie van het Nederlandse Zandvoort heeft zondag vier mannen met nepvuurwapens opgepakt en beboet. Het viertal keerde terug van een autobeurs in een nagemaakt 'A-Team'-busje.

Getuigen hadden de politie gebeld nadat ze mannen met vuurwapens in een bestelbusje zagen rijden. De politie schoot in actie en arresteerde de inzittenden van het busje. De wapens bleken echter speelgoedgeweren te zijn. "Ze leken niet op echte wapens en zijn helemaal legaal", vertelt de chauffeur van de bestelbus aan de weblog GeenStijl.nl.

Parodie

De gearresteerde mannen parodieerden naar eigen zeggen de Amerikaanse televisiereeks 'The A-Team'. Ze hadden het bekende busje uit de serie nagebouwd en deden mee aan American Sunday, een Amerikaanse automeeting. "Wij reden in colonne met meer dan honderd auto's van het circuit voor de show. De wapens hielden we in de lucht en het A-team liedje klonk door de luidsprekers", zegt één van de 'verdachten'.

In een fragment van de reeks op YouTube kunt u zien hoe het busje eruit ziet:

Boete

"De wapens leken zo bedrieglijk echt, dat mensen zich rot hebben geschrokken en het noodnummer belden", vertelt een woordvoerder van de politie. "Omdat wij niet wisten dat het om een 'show' ging, moesten wij wel optreden voor het geval er echt een dreiging zou zijn", luidt het.

De mannen in het busje kregen een boete omdat het dragen van een wapen, of iets wat daar op lijkt, verboden is.