Dedecker huurde detective in om De Gucht te controleren

Print

Dedecker huurde detective in om De Gucht te controleren

Jean-Marie Dedecker (LDD) heeft een detective ingehuurd om na te gaan of er onregelmatigheden waren gebeurd bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. De man ging de handel en wandel van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) daarvoor na.

"Ik heb een detective ingehuurd omdat ik getipt was dat er onregelmatigheden waren gebeurd bij de verkoop van het gerechtsgebouw van Veurne. Er was sprake van links naar fiscale paradijzen."

De ingehuurde detective verdiepte zich in het privéleven Karel De Gucht, zijn echtgenote Mireille en hun zoon Jean-Jacques. De detective moest de rol van Karel De Gucht in het dossier onderzoeken, maar vond geen verband met de minister. Dat meldde de detective in het verslag.

De Gucht noemt de actie van Dedecker "onbegrijpelijk en angstaanjagend".

Plicht

"Ik ben parlementair, ik moet zaken controleren, dat is mijn plicht", verklaart Dedecker zijn actie, die volgens hem niet tegen De Gucht gericht was, maar tegen bepaalde praktijken.

Enkele dagen geleden reageerde Dedecker zelf nog razend op een schandaalboek rond zijn persoon, dat op 28 april in de rekken moet liggen. "Men is op de meest schandalige manieren in mijn privé-leven gaan graven. Niet dat ik iets te verbergen heb, maar waar zijn we mee bezig zeg!", aldus Dedecker.

Jean-Marie Dedecker razend om schandaalboek