"Enkele Rode Duivels vinden hun tasje van Louis Vuitton belangrijker dan match"

Print
"Enkele Rode Duivels vinden hun tasje van Louis Vuitton belangrijker dan match"

Enkele Rode Duivels vinden hun tasje van Louis Vuitton belangrijker dan match

Stijn Stijnen, de vaste nummer één van de Rode Duivels, wil niet dat Jean-François De Sart de ontslagen René Vandereycken opvolgt als bondscoach. Volgens het sluitstuk van Club Brugge scheelt er ook wat met de instelling van enkele individuen.

"Met Jean-François De Sart als coach zal het niet lukken", neemt Stijnen geen blad voor de mond. "Ik heb zelf nog nooit met De Sart gewerkt, maar ik hoor wel spelers die dat wel al gedaan hebben. Dan kunnen we doen wat we willen. Dat zijn mijn woorden dus niet."

Eerst Belgisch

"We hebben iemand nodig met ervaring: Gerets, Leekens, Broos, Koeman, Beenhakker, De Mos, ... Je moet wel eerst Belgisch kiezen, vind ik. We hebben mensen die in staat zijn om het te doen. Als die mensen niet haalbaar blijken, dan kun je over de grens gaan kijken."

Het moet in ieder geval ook iemand zijn die bepaalde jongens de les kan spellen. "Er is geen probleem tussen jong en oud. Het gaat om een paar individuen die hun tasje van Louis Vuitton waarmee ze naar de match komen belangrijker vinden dan de match zelf."

Kleedkamer

Stijnen kwam onlangs nog in aanvaring met Sébastien Pocognoli. "Hij kwam al lachend de kleedkamer binnen. Ik heb hem gezegd: Nu haal je die lach van je gezicht of ik klop hem eraf. Simons heeft Pocognoli ook aangevallen. De laatste maanden zijn er nog van die zaken gebeurd in de kleedkamer, maar ik zeg niet wat of met wie."