Ruzie bij Lijst Dedecker

Lijst Dedecker blijft maar stijgen in de peilingen, maar toch rommelt het binnnen de partijtop. Een van de rijzende sterren, Kamerlid Rob Van de Velde, lust ondervoorzitter Ivan Sabbe rauw.

kscherpenberg

"Sabbe is iemand die beter eens wat zou werken voor de partij en laten zien dat hij het verdient", aldus Van de Velde. "Een toontje lager zingen zou geen kwaad kunnen, met zo'n bleke staat van dienst. Nu en dan neerstrijken en uitleggen waarom we fout bezig zijn... Wat een onzin. Als ik moet lezen in de pers dat Sabbe mee geschreven heeft aan het kiesprogramma: dat is totaal niet waar, dat is pure perceptie."

Beaucourt

Sabbe werd door voorzitter Jean-Marie Dedecker naar de partij gehaald om voor het dagelijkse management te zorgen. Hij moest ook de partij van binnenuit opbouwen en covoorzitter worden. "Maar hij is vooral bezig met zijn eigen zaken, niet met de partij. Vandaar dat die taak nu meer bij het dagelijks bestuur ligt", biecht een kopstuk."

Van de Velde neemt ook boegbeeld Jürgen Verstrepen op de korrel. "Het engagement moet er zijn, duidelijk zichtbaar." Het kamerlid meent ook dat de kandidatuur van spoedarts Luc Beaucourt een schadeoperatie was die doelbewust werd getorpedeerd vanuit eigen partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer