Rusthuis Zonnestraal zet honden in

Print
Rusthuis Zonnestraal zet honden in

Rusthuis Zonnestraal zet honden in

Hasselt - Elke donderdag lopen Sadi, een straathondje, en Annabel, een Duitse scheper, tussen 14 en 17 uur langs in het Hasseltse rusthuis Zonnestraal om er enkele bewoners te helpen bij hun revalidatie of om hen gezelschap te houden. “Dit lukt echt goed”, vertelt ergotherapeute An Fransen.
“Wanneer we fysieke oefeningen doen, is de hond dikwijls een hulpmiddel om mensen dingen te laten doen die ze anders niet willen doen. Bijvoorbeeld een bal gooien is voor sommigen al een hele inspanning. Zonder hond zouden ze vaak niet eens de moeite doen. Maar met een hond die de bal terug brengt, is het veel leuker. En ook voor mensen die anders eenzaam in hun kamertje zitten, is dit een schitterende zaak. We hebben hier zelfs iemand die nauwelijks nog met anderen sprak, maar nu opnieuw gesprekken aangaat over de hond.
“De ene week zijn we in de therapieruimte aan de slag, de andere week bezoeken we de zithoeken, krijgen de honden knuffels, en gaan we wandelen met wie dat wil en kan.”
De honden zijn getraind om knuffels te verdragen. “En ze mogen niks van de grond eten, want er zou wel eens een pilletje kunnen liggen, natuurlijk. Maar als ze hun werk goed doen, krijgen ze al eens hondensnoepjes.” De stad Hasselt en het provinciebestuur betalen elk 2.000 euro om het project één jaar te laten plaatsvinden.
strong>DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio